De kracht van ademhaling

Ik ben mij allang bewust van het belang van een goede ademhaling en godzijdank ben ik in aanraking gekomen met Balance Breathing.

Onder professionele begeleiding heb ik mijn eerste ademsessie ervaren. Na de eerste sessie was ik diep geraakt, voelde me vol energie en ik had meer losgelaten aan emoties dan ik voor mogelijk had gehouden. Wat mij direct aansprak was de kracht van het ademen. Na het doen van ademsessies is het immers veel makkelijker om contact te maken en te houden met je buikademhaling.

Wanneer je beseft dat de kwaliteit van leven afhankelijk is van de kwaliteit van je ademhaling, is er geen weg meer terug.

Het grootste deel van ons leven besteden we nauwelijks aandacht aan onze ademhaling. We staan er gewoon niet bij stil wat het effect van beter ademen is op de kwaliteit van ons functioneren. De stress is bij velen van ons groot en daarbij is de kwaliteit van de lucht die we inademen bedroevend slecht. Want onze ademhaling is letterlijk onze levensenergie. Het is schrikken als je beseft hoe weinig aandacht er is voor de wijze waarop mensen ademen. Je moet eerst lichamelijke klachten krijgen alvorens daar werkelijk serieus naar gekeken wordt. Balance Breathing gaat veel verder dan welke andere ademtechniek dan ook.

Ik ben dankbaar dat ik het ademwerk door mag geven. Ik ben bijzonder enthousiast geraakt over deze ademmethodiek vanwege de onvoorstelbare effecten. Door de ademsessies voel je meer energie in je lichaam. Je voelt je vitaler en gezonder worden. Je komt emotioneel steeds meer in balans. Onze ademhaling is het grootste geschenk dat we hebben gekregen. Door de zogenaamde open en verbonden ademhaling krijg je optimale zuurstofopname en dat zorgt weer voor een gezonde stofwisseling en vitaliteit. Onze ademhaling heeft vooral te maken met ons hart, onze longen, longblaasjes en bloedsomloop. De meeste ziekten kunnen niet bestaan als er voldoende zuurstof in de cellen is.

Vorige
Vorige

Inspiratie #1

Volgende
Volgende

Praktisch hulpmiddel bij onbalans #2